Fotoğrafa olan merakım "çocukluk yıllarımdan başladı, babamın analog makinesini elime aldım ve olaylar başladı" demek kulağa hoş geliyor. Hatta yazarken bile insana kendini karanlık odada hayal etmesini sağlıyor. Fakat benim fotoğrafla ilişkim esasen 6 sene önce kız arkadaşımın fotoğraflarını çekip onu etkilemeye çalışmakla başladı. Canon'un ilk aynasız makinesi olan Eos M modeli ile diyafram, ISO ve enstantene gibi temel fotoğraf parametrelerini öğrendim. Ardından kadraja farklı şeyler sokma merakım devreye girdi. Önce manzara sonra da sokak fotoğrafçılığı üzerinde kendimce vakit harcadım. Bu arada her boş zamanında kompozisyon konusunda kendimi sorgulayarak ilerletmeye çalıştım. İlla ki her fotoğraf gönüllüsünün içine düştüğü ekipman çılgınlığına kapıldım ve lens vs alımı yapmaya başladım. Şu sıralar duruldum diyebilirim. Çocuğumun ve hafta sonu gezilerinde yakaladığım enteresan kareler beni tatmin eder oldu. Bu arada yazının başında belirttiğim fotoğraf ile etkilemeye çalıştığım kız arkadaşım sonradan eşim oldu, bunu belirtmeden geçmeyeyim

Bu aralar m4/3 sisteme merak saldığımdan dolayı da kendimi burada buldum.
Bi hoşbulduk temenninizi alırım
Saygılar & sevgiler...
Faruk