Tam kare Olympus mu ? Sadece hayır değil: *KAHROLASI* hayır

Fotoğraf dünyasından marka ve konu sınırlaması olmaksızın her türlü haberler...

Moderatörler: biunlu, Esat Sanlav, Ubeyd

sgtab1
Sağlam Üye
Mesajlar: 838
Kayıt: Prş May 14, 2015 7:09 pm

Tam kare Olympus mu ? Sadece hayır değil: *KAHROLASI* hayır

Mesajgönderen sgtab1 » Çrş Ara 19, 2018 3:50 pm

Tam kare Olympus mu ? Sadece hayır değil: *KAHROLASI* hayır! (Ve neden Olympus bunun için daha iyi)
Roportaj Dave Etchells imaging-resource.com

Panasonic, Eylül ayında Photokina 2018'de tam kare aynasız sisteminin gelişimini açıkladığında, Alarm niteliginde Micro Four Thirds sisteminin geleceği için ne anlama geldiğini merak eden bir sürü insan oldu.
Micro Four Thirds Sistemi, 2008 yılında Olympus ve Panasonic tarafından ortaklaşa geliştirildi ve birkaç şirket daha niş pazardaki kamera gövdelerini standartlara göre üretirken, bu iki firma arasında geniş üretim hacmi bölündü.
Leica ve Sigma ile birlikte l-mount ittifakını ilan ettiklerinde Panasonic, Micro Four Thirds için ürünleri desteklemeye ve geliştirmeye devam edeceğini söyledi. Ancak, Ar-Ge dolarlarının çoğunun, en azından önümüzdeki birkaç yıl boyunca l-mount organları ve mercekleri geliştirmeye harcanacağı bahise girilebilinir. Dahası, Panasonic'in odakta halka açık bir şekilde değişmesinin yanı sıra, Olympus, E-M1 Mark II hattı için son amiral gemisi modelini piyasaya sürdüğünden ve alt uç E-M10 III'Ü piyasaya sürdüklerinden bir yıl sonra neredeyse iki yıl geçti.
Peki bu Micro Four Thirds'tan nerede ayrılıyor ? Tam çerçeveliye hersey odaklanmisken geç kalmadan, Olympus pazar baskısına ve tam çerçeve ürün serisine yayılacak mi ?

Tam kare Olympus mu ? Sadece hayır değil: *KAHROLASI* hayır!

Ekim ayı sonlarında Photo Plus gösterisinde Olympus America'nın yeni satış ve pazarlama bölümünden Aki Murata ile bu konu üzerine uzun bir sohbet etme şansım oldu. Murata-san, Olympus'un Küresel Pazarlama Müdürü. Bu onunla konuşmam konusunda şansliydim, bu sayede son değişiklikler ve Olympus'un geleceği hakkındaki düşüncelerini duymak ilginçti.
Konun başlığa göre, Murata-san'ın Olympus'un geleceğinde tam çerçeve kameralar olup olmadığı konusundaki sorumluğa yanıtı hayır değildi, ama gerçekten, gerçek hayır ! Murata-san gercekten bunu yapmamak için çok güçlü bir iş davamiz var, Micro Four Thirds'ın aslında Olympus'un 50 yıldan fazla süredir devam eden kapsamlı bir ürün stratejisinin doğrudan ifadesi olduğunu soyledi.

Olympus'un DNA'sı "kompakt"

1970 yılında, efsanevi kamera tasarımcısı Yoshihisa Maitani, şirketin geleceğini ayrıntılı, el yazısıyla yazılmış bir belgede belirleyecek olan felsefeyi ortaya koydu. (Tabii ki el yazısıyla yazılmıştı, bu 1960'ların başlarındaydı, bu yüzden etrafta herhangi bir kelime işlemci yoktu. Ama bunu bir defterde yazdı, bir asistana dikte ettirdi.) Uzun yıllar önce Maitani, Olympus'un kameraları için kompaktlık, hafiflik ve "nihai güvenilirlik" felsefesi, o zamandan beri takip ettikleri bir yöndur.
Bu yıllardan sonra, Micro Four Thirds'ın, 1972'de orijinal OM-1 sistemine geri dönen aynı temel şirket DNA'sının en son ifadesi ve 1959'da ilk kez yarım çerçeve 35mm kameraların bile PEN serisinin ortaya çıkması ilginçtir. (Aslında, Maitani, OM-1 model ismindeki "OM" nin Olympus-Maitani için koydugunu, Olympus'un ona çok saygı duydugu anlasiliyor. Japon bir şirketin tek bir bireyi yükseltmesi neredeyse hiç duyulmamıştı.)

Fotoğrafın dört çeyreği

Sürmekte olan stratejileriyle ilgili olarak, Murata-san, iki eksen boyunca konuyu ikiye ayırmış, bir yönden dışarıya karşı tek bir yöne, diğerinde hala özneleri hareket ettiren bir fotoğrafla ilgili bir görüş açıkladı. Konseptin anlaşılmasına yardımcı olmak için, birkaç farklı fotoğraf türünün gösterildiği, yaklaşık pazar büyüklüğünü gösteren dairelerin büyüklüğü ile aşağıdaki diyagramı yaptım. (Farklı pazarların gerçekte ne kadar büyük olduğunu bilmiyorum, fakat Murata-san'ın Doğa ve Yaban Hayatı'nın büyük bir kategori olduğunu hatırlıyorum, diğerlerinden daha büyük olmasını beklediğimden çok daha büyük.)

NOT : ORJINALDE BIR RESIM VAR ASAGIDAKI LINKTEN GORMEK ISTERSENIZ CIZIME BAKABILIRSINIZ. ASAGADIKI PARAGRAF O RESIMDEKI CIZIMI YORUMLUYOR

Murata-san'ın bahsettiği pek çok fotoğraf türünden sadece birkaçı, Doğa ve Yaban Hayatı fotoğrafçılığı (ki bu bana açık bir şekilde beni şaşırttı), açık havada hareketli nesneleri çekmeyi içeriyor, bu yüzden sağ üst kadranda. Tersine, Peyzaj fotoğrafçılığı dış mekanda gerçekleşir, fakat statik konularla (depremler, toprak kaymaları ve volkanlar :-) dışında), bu yüzden sağ alt kadrandadır. Diğer çeyreklere bakıldığında, Portre fotoğrafçılığı iç mekanlarda, statik öznelerle gerçekleşir, bu yüzden sol alt kadrandadır. Son olarak, arena ve iç mekan sporları (Basketbol ya da Hokey), hareketli nesneleri içeriyor, içeride cekiliyor, üst sol çeyrekte.
Bunlardan herhangi birini çekmek için en çok kullanmayı düşündüğünüz dişli türünü düşündüğünüzde, iç mekan ortamları sağlamlık veya hava sızdırmazlığı gerektirmez. Kapalı alan sporlari, sağlam bir otofokus için gereklilik duyar ve daha düşük ışık seviyeleri genellikle yüksek ISO yeteneği gerektirir.
Manzara fotoğrafçılığı dış mekanda gerçekleşir, bu yüzden bazen sağlam, hava koşullarına karşı dayanıklı bir gövde ve mercek gerekecektir. Konu çok fazla hareket etmiyor olsa da, otomatik odaklama cok sorun olmaz. Ditto Mimari fotoğrafçılıkta, genellikle hava sızdırmazlık elemanı eksiktir.
Kamera ve sistem boyutu genellikle iç mekan çekim senaryoları için sorun değildir ve Mimari fotoğrafçılık gibi uygulamalar benzerdir. (Manzara fotoğrafçılığı her iki tarafa da gidebilir, boyut olarak: Bazen bir yolun yakınında veya kolayca erişilebilen bir yerden çekim yapacaksınız, ancak diğer zamanlarda, eşyalarınızı bir sırt çantasına koyacaksınız. .)

Murata-san'ın bu bölümlemeyi açıklamak istedigi nokta; Olympus'un doğal pazarının açık / hareketli konu çeyreğinde (yukarıdaki kaba diyagramda sağ üstteki) olduğunu not etmekti. Kompakt, hafif ve dayanıklı bir sisteme sahip olmak, Doğa ve Yaban Hayatı fotoğrafçıları için çok önemli ve Micro Four Thirds'ın daha küçük sensör boyutu önemli bir avantaj. Bir Micro Four Thirds gövdesi ve Olympus'un mükemmel 300mm f / 4 (600mm eşdeğeri) ile 600 mm f / 4 lens ile tam çerçeve DSLR taşıma arasındaki fark çok büyük. (Ve evet, umarım, aşağıdaki kizgin yorumlardan bazılarına iniyorum, bir Micro Four Thirds gövdesindeki 300mm f / 4'lük DOF'un tam çerçeve gövdede 600mm f / 4'lük bir kapasiteye sahip olduğunu biliyorum. Pozlama söz konusu olduğunda, f / 4 f / 4, bu yüzden Olympus 300mm size tam çerçeve gövdede 600mm f / 4 ile aynı cekim hızlarını verecektir.)

Kompakt ve taşınabilir: Olympus'un eşsiz konumu

Tam çerçeve aynadan (Fujifilm ve Ricoh hariç) sonra neredeyse herkes bu işin peşinde koşuyor gibi gözükse de, Murata-san diğer oyuncuların önemli ve çok önemli bir segmenti, yani Kompaktlık, hafiflik ve sağlamlık son derece önemlidir.
Modern tam çerçeveli kamera gövdeleri oldukça kompakt olsa da, özellikle de telefoto odak uzunluklarına ulaştıkça, Micro Four Thirds dijital fotoğraf makinelerinden çok daha büyük objektifler geliyor. Diğer her şey eşit, tam çerçeve lenslerle dolu bir çanta Micro Four Thirds alternatiflerine oranla çok daha büyük ve ağır olacak.
(Tam çerçeve platformlarının toplam ağırlıklar için Micro Four Thirds'a kıyasla nasıl olduğuyla ilgili bazı örnekler için, IR Managing Editor Dave Pardue "Kamera Sektöründe Karışıklık" başlıklı makalesini Ekim 2018'in sonunda yazdı.)

Ve sonra hava sızdırmazlik …

Biz IR'de, son zamanlarda gerçek dünya koşullarını temsil eden, iyi kontrol edilen, tekrarlanabilir hava sızdırmazlık testlerinin geliştirilmesine yönelik çok fazla zaman ve çaba harcadık. Bu hala devam eden bir çalışma, ancak birçok kamera üreticisi ile konuştuktan sonra, Olympus, kameralarına maruz kaldıkları hava durumu testi açıkça ortaya çıktı.
Hava sizdirmazlik test protokolüne doğru calistigi konusunda birkaç şirkette üst düzey mekanik tasarımcılarla konuştum. Bu tartışmaların çoğu ifşa edilmeyen anlaşmalar kapsamında olsa da, büyük olasılıkla ust duzey ve iyi bir şekilde kapatıldığından emin olduklari icin Olympus bana hava geçirmezlik test prosedürlerini açıklamak için izin verdi.

Tam detaylar başka, çok daha uzun bir makale için bir konudur, ancak kısa öykü budur: E-M1 Mark II gibi gövdeler için, Olympus IPx1 standardı tarafından belirtilen su miktarını kullanır (saatte yaklaşık 2.5 inç, ağır bir sağanak gerçek dünya şartlarında), ancak ISO su direnci testi ile belirlenen 10 dakikalık pozlama yerine, govdeler bu miktardaki suya 10 dakika boyunca maruz bırakırlar. Yani, kamera yatay olarak, sol ve sağ portre modlarında, fotoğraf makinesi aşağı bakacak şekilde, düz ve yukarı bakacak şekilde, ön tarafa bakacak şekilde 10 dakika. Bu toplam 60 dakika ağır suya maruz kalıyor anlamindadir.
Suya battıktan sonra, kameranın söküp takarak su geçip geçmediğini belirlerler (kameranın dışında kalan suyun, sökülmelerinin bir sonucu olarak, içte hiç su kalmamasına çok dikkat ederler). İçinde herhangi bir su bulurlarsa, bu başarısızlık olarak sayılır ve bir dahaki sefere nereden geldiğini ve nasıl engelleneceğini belirler.
(Okurlarımızın çoğunun hatırlayacağı gibi, Olympus E-M1 II “Su İşkence Testini” sadece bir yıl önce uçuşan renklerimizle geçti.)

Rekabetin olmadığı yere git

Bütün bunlar, diğer tüm üreticilerin kaçtığı (kompakt, hafif ve sağlam) pazar segmentinin, Olympus'un uzun vadeli felsefesi ve mevcut ürünleri ile tam olarak aynı çizgide olduğu yönündedir.
Tam çerçeve kamera sistemlerinin hakim olduğu bir dünyada rekabet edemeyeceklerinden endişe etmeyen Olympus, yarışmaların kendilerine neredeyse büyük bir pazar segmenti bıraktığı icin seviniyor.

E-M1 gibi kompakt, sağlam, yüksek hava koşullarına dayanıklı bir gövdede, bir sonraki kuş gözlemciliğinizde (ağırlık ve delice masraflar hariç) 600mm lens ve tam gövdeli gövdeyi kaldırmanızı engelleyecek hiçbir şey yoktur. Mark II ve Olympus 300mm f / 4, vahşi ortamda bu tür bir erişime ihtiyaç duyan çoğu insan için daha mantıklı tercih olacaktır.

Ama Micro Four Thirds oyunda sadece bir kamera üreticisi ile yaşayabilir mi?

Sektörde konuştuğum birçok IR okuyucusu ve diğerleri, Micro Four Thirds'ın bir platform olarak yaşayabileceğine dair kaygısını dile getirdi. Sadece Olympus, yeni gövdeler ve lensler geliştirmek için güçlü yatırımlar yapmaya devam ediyor. (Yine Panasonic, Micro Four Thirds'a yatırım yapmaya devam edeceklerini söylüyor, ancak yeni bağlantı platformu L'de yapacakları yoğun yatırım göz önüne alındığında, önümüzdeki birkaç yıl içinde MFT gelişmelerinin hızlarını bir miktar gevşetmesini bekliyoruz. )

Panasonic'in geri çekilme olasılığına rağmen, genel olarak Olympus ve Micro Four Thirds için herhangi bir sorun görmüyorum. MFT, geniş bir odak uzaklığı aralığında, giriş seviyesinden no-hold-barred profesyonel optiklere kadar seçenekler sunan, herhangi bir aynasız platformun tartışmalı olarak en geniş doğal lens serisine sahiptir. Gerçek "doğal" optikler söz konusu olduğunda, MFT, gezegendeki diğer hiçbir aynasız sistemden daha geniş bir yelpazede gerçekten mükemmel seçenekler sunar.
Ve govdeler söz konusu olduğunda, Panasonic'in piyasadan tamamen çıkmasını beklemiyoruz; En azından bazı yeni modellerini, özellikle de çok başarılı GH-serisi video-yönelimli organları geliştirmeye ve satmaya devam edeceklerdir. Bu arada, Olympus, geliştirme yeteneklerini, herhangi bir Ar-Ge fonunu ikinci bir montaj sistemi ile gelmek zorunda kalmadan, en iyi kompakt, sağlam ve yüksek performanslı gövdeler haline getirecek. Kısa bir süre sonra yeni bir urun açıklamamış olsalar da, mevcut modelleri mükemmel (biz size bakıyoruz, E-M1 Mark II) ve Murata-san'la konuşmamda bir mesaj ortaya cikti bu mesaj da Gelişmenin hızla devam ettiği ve geleceğe yönelik büyük şeylerin olduğu.

Alt çizgi
Günün sonunda, Olympus un herhangi bir üreticinin en açık şekilde ifade edilmiş ürün stratejisine sahip olduğunu ve bazı yönlerden kimsenin yapamayacağı şekilde fotoğrafçıların büyük bir kısmının ihtiyaçlarını ele aldıklarıni en büyük pazar güvenliğine sahip olduğunu söylemek zorundayım.
Olympus'un Micro Four Thirds gövdelerinin ile birlikte nereye gittiğini görmek çok ilginç olacak, çok daha uzun bir Olympus duygusuyla Murata-san'la buluşmamı sonlandirdim.

Bunlar onun niyetiydi elbette, ama kendimi açıkça belirtigi tüm noktaları kabul ettiğimi gordum.
İşte Micro Four Thirds'ın geleceği için buradayız ve Olympus'un bir sonraki ne sunduğunu görmek için sabırsızlanıyoruz!

(NOT : GENIS OZET OLARAK TURKCELESTIRMEYE CALISTIM HATALAR VARSA UYARIN LUTFEN)

https://www.imaging-resource.com/news/2 ... ut-heck-no
Olympus OM-D E-M5, Olympus M.Zuiko Digital ED 12-50mm f/3.5-6.3 EZ Lens.


Gecmiste yaptiklarimi geriye donup degisteremem, ama su anda ileriye yonelik her seyi hedefleyebilirim.

Kullanıcı avatarı
biunlu
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 2278
Kayıt: Çrş Şub 08, 2017 9:56 pm
Konum: Denizli-Aydın
İletişim:

Re: Tam kare Olympus mu ? Sadece hayır değil: *KAHROLASI* hayır

Mesajgönderen biunlu » Çrş Ara 19, 2018 9:42 pm

Henüz tam okuyamadım ama çeviri için çok teşekkürler. Büyük emek vermişsiniz.
Olympus OMD EM10 Mark II - Silver
M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40 mm 1:2.8 PRO
M.ZUIKO DIGITAL ED 45mm F1.8
M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 Macro Lens

Tripod: Manfrotto Pixi Evo
Çanta: LOWEPRO SLINGSHOT 200 AW
Flaş: Godox tt350o /
Manueller: Olympus 50mm f/1.8 OM Zuiko
flickrr / 500px
web adresim:
https://ilkelifoto.wordpress.com/

Kullanıcı avatarı
Kokopelli
Üye
Mesajlar: 100
Kayıt: Sal Kas 13, 2018 6:46 am
Konum: İstanbul, Tuzla/ Kocaeli, Gebze

Re: Tam kare Olympus mu ? Sadece hayır değil: *KAHROLASI* hayır

Mesajgönderen Kokopelli » Çrş Ara 19, 2018 11:23 pm

Haber için teşekkürler. Tabi bana "bedelli askerlik kesinlikle olmayacak" açıklamasını yapan siyasetçilerin iki gün sonra yeni bir parti bedelli furyasını açmalarını hatırlattı ama... hadi hayırlısı.

~SB
_
SB

sgtab1
Sağlam Üye
Mesajlar: 838
Kayıt: Prş May 14, 2015 7:09 pm

Re: Tam kare Olympus mu ? Sadece hayır değil: *KAHROLASI* hayır

Mesajgönderen sgtab1 » Prş Ara 20, 2018 8:45 am

Kokopelli yazdı:Haber için teşekkürler. Tabi bana "bedelli askerlik kesinlikle olmayacak" açıklamasını yapan siyasetçilerin iki gün sonra yeni bir parti bedelli furyasını açmalarını hatırlattı ama... hadi hayırlısı.

~SB


Merhaba,


Benim bu roportajdan cikardigim mesaj ;

Olympus`un kisa ve orta vadeli (5 yil) uretim planlarinda tam kare fotograf makinasi yok. Olympus en az 5 yil M4/3 sisteminin en buyuk ureticisi ve destekcisi olacak. Bu stratejinin en buyuk destek cumlesi su ``Olympus'un DNA'sı "kompakt" ``.

Bu roportajda Panasonic ile ilgili mesaj da benim anladigim kucuk govdelerden cok video ozelligi olan govdelere yonelenecegi yada mevcut video ozellikli govdeleri gelistirip M4/3 un icinde kalmaya devam edecek. Panasonic lens tarafinda ne yapacak soru isareti. Zaten roportajin yorumlamalarinda Panasonic icin AR-GE yatirimlarini L tipi lens ve L tipi govdeye kaydirabilecegini yaziyor.

Hic konusulmayan baska konu da bence M4/3 konusunda Sigma, Tamron haricinde Xiaomi gibi yeni saticilarin gelmesi. Aki Murata nin dedigi gibi eger m4/3 sadece Olympus`a kalir ve Olympus ta dogru zamanda, dogru urunleri uygun fiyattan cikartirsa cok daha iyi durumlara yukselebilir.

Roportajin alt cizgi bolumundeki verilen mesaj cok enteresan. Roportaji yapan Dave Etchells soyle demek istiyor ;
Diger fotograf makinalari ureticilerinin en açık şekilde ifade etmedigi ve bir stratejiye sahip olup/olmadiklarini soylemedikleri konularda Olympus acikca ürün stratejisine sahip olduğunu ve bazı yönlerden kimsenin yapamayacağı şekilde fotoğrafçıların büyük bir kısmının ihtiyaçlarını ele aldıklarıni, bu sayede en büyük pazar güvenliğine sahip marka olduğunu hissettirdigini anlatiyor. Bu beni cok memnun etti. En azindan Olympus kararli bir sekilde M4/3 un icinde kalip sonuna kadar destekleyecek.
En son sgtab1 tarafından Prş Ara 20, 2018 11:32 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Olympus OM-D E-M5, Olympus M.Zuiko Digital ED 12-50mm f/3.5-6.3 EZ Lens.


Gecmiste yaptiklarimi geriye donup degisteremem, ama su anda ileriye yonelik her seyi hedefleyebilirim.

Kullanıcı avatarı
DrOpMaN
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 4063
Kayıt: Prş Mar 09, 2017 9:19 pm
Konum: Düzce
İletişim:

Re: Tam kare Olympus mu ? Sadece hayır değil: *KAHROLASI* hayır

Mesajgönderen DrOpMaN » Prş Ara 20, 2018 10:06 am

Zaman içerisinde "kompakt" kavramı biraz değişmiş anladığım kadarıyla. Keşke M10MarkII kompaklığına biraz daha sadık kalsalar.
İyimser, Güleryüzlü, Sokulgan, Uyumlu, Özgürlükçü, Dürüst, Güvenilir, Disiplin sevmez, Araştırıcı, İyi konuşmacı, Sıcak kanlı, Ateşli, Becerikli
Flickr: https://www.flickr.com/photos/55958650@N07/
İlanlarım: https://www.sahibinden.com/arama?userId ... K2OiRccGYA

daniska
Müdavim Üye
Mesajlar: 430
Kayıt: Pzt Şub 20, 2017 11:04 am
Konum: Izmir
İletişim:

Re: Tam kare Olympus mu ? Sadece hayır değil: *KAHROLASI* hayır

Mesajgönderen daniska » Prş Ara 20, 2018 1:58 pm

biraz daha büyük makine çıkarmalarının sebebi, bence farklı müşteri kesimlerinden pay sahibi olmak. m43 ve ufak boyutta iyi bir noktaya geldik artık daha pro seri kısımdan müşteri çalmanın vakti geldi gibi. özellikle kuş çeken için piyasada öne geçme şansı var. 2x sensör, hızlı gövdeler, hızlı AF, uzun ve kaliteli tele lensler, gövde de titreşim önleme..

Dijital:Olympus OM-D E-M5 Mark II, Lumix DMC-FT4.
Panasonic 8mm f/3.5, Panasonic G X PZ 45-175mm f4.0-5.6.
Olympus 17mm f/1.8, Olympus 45mm f/1.8.

Analog: Olympus OM-4 Ti Titanium Champagne, Nikon F75, Pentax MZ-5.
Oly Auto-W 28mm f/2.8, Oly Auto-S 50mm f/1.4, Oly Auto-T 135mm f/2.8.
Helios 81H 53mm f/2.0, Nikon 50mm 1.4D, SMC Pentax-FA 28-70mm f/4 AL.

Aksesuar: Oly HLD-8G Grip, Olympus CSS-S104L Askı.
Manfrotto 785B, Slik Mini Pro II, Tenba DNA 8, Lowepro Photo Hatchback 22L

flickr

Instagram

sgtab1
Sağlam Üye
Mesajlar: 838
Kayıt: Prş May 14, 2015 7:09 pm

Re: Tam kare Olympus mu ? Sadece hayır değil: *KAHROLASI* hayır

Mesajgönderen sgtab1 » Prş Ara 20, 2018 2:41 pm

daniska yazdı:biraz daha büyük makine çıkarmalarının sebebi, bence farklı müşteri kesimlerinden pay sahibi olmak. m43 ve ufak boyutta iyi bir noktaya geldik artık daha pro seri kısımdan müşteri çalmanın vakti geldi gibi. özellikle kuş çeken için piyasada öne geçme şansı var. 2x sensör, hızlı gövdeler, hızlı AF, uzun ve kaliteli tele lensler, gövde de titreşim önleme..


Asagidaki haber eger dogruysa Ocak 2019 da yeni govde E-M1X ile birlikte 150-400mm f 4.0 yada f 4.5 ile birlikte 1.2x teleconverterin da tanitimini yapacaklar sanirim. Yani yeni gelicek lens M4/3 govdede 300 - 800 olacak (telekonvertor haric)


https://www.43rumors.com/ft5-olympus-wi ... n-january/

Two source confirmed that one of the lenses Olympus will announce with the E-M1X in January will be a 150-400mm with constant aperture.One source said the constant aperture is f/4.0 while another said it’s f/4.5.
I guess that one of the sources made a typo…can you please let me know which one it is? Thanks :)
Both sources confirmed there will be a 1.2x teleconverter too!
Olympus OM-D E-M5, Olympus M.Zuiko Digital ED 12-50mm f/3.5-6.3 EZ Lens.


Gecmiste yaptiklarimi geriye donup degisteremem, ama su anda ileriye yonelik her seyi hedefleyebilirim.

Esat Sanlav
Administrator
Mesajlar: 1026
Kayıt: Pzr Eki 23, 2016 2:37 am
Konum: Antalya
İletişim:

Re: Tam kare Olympus mu ? Sadece hayır değil: *KAHROLASI* hayır

Mesajgönderen Esat Sanlav » Cum Ara 21, 2018 5:48 am

Öncelikle çeviri için çok teşekkür ederim. Yazıya merakla başladım ve okudukça heyecanım arttı hep. Çünkü senelerdir aradığım bilgi vardı ve bir türlü doğru düzgün kaynak bulamıyordum, o bilgi OM serisinin açılışı ve hikayesi idi: Ben kendimi bildim bileli bu tarz şeyleri hep merak etmişimdir. Neden bu isim seçildi? Neden bu tarz sınıflandırma yapıldı? Özündeki hikaye nedir? Gibi soruların cevaplarını öğrenmek istemişimdir hep. Bunun haricinde su geçirme ile ilgili daha başka ilginç detayları da öğrenmiş oldum. Kısacası gerçekten güzel bilgiler yatıyor bu röportajda.

Şimdi gelelim FF olayına: Tamam bakış açılarını anlıyorum, kompaktlık vs. fakat bence çeşitlendirmeleri iyi olurdu. Hem bazı farklı avantajlardan (bunları saymama gerek yok, tahmin edebilirsiniz zaten), hem de piyasadan dolayı. Evet FF kulvarına girmek yeni sistem ve çok fazla para demek. Aynı zamanda m4/3 için üretimlerinin biraz yavaşlaması demek. Ama bence sadece m4/3 sisteminde kalmaktansa çeşitlendirerek daha fazla kazanabilirlerdi (başta zarar edecek olsalar dahi). Dilerim Olympus'un yok olduğunu görmeyiz, gelecekte neler yapacaklarını merakla bekliyor ve izliyorum yalnızca.

Not: Tilt-shift pro serisi bir lens gelse ya şu m4/3'e artık :)


“Fotoğraf dünyasından genel haberler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir