Moderatörler: biunlu, Esat Sanlav, Ubeyd
tkcn13 yazdı:Bugün bu lensi sattığım için hafif burukluk var. 5 yıldır kullanıyordum çok güzel bir objektifti. 12-100 u daha önce uygun fiyata bulup aldığım için maalesef odak aralığından dolayı 12-40 i sattım. Sıfır emsalinde hiçbir kullanım izi yoktu ona rağmen bir kaç ay ilanda kalmıştı( UV ve nd filtre üstünde 10 bin küsura gitti. Umarım bu lensi kullanan arkadaşlarımiz buraya güzel örnekler atarlar.
poormansmoodyblues yazdı:Olympus sistemde çektiğim fotoğraflarda görüyorum da en keskinleri hep 12-40mm ile çekilmiş olanlar. Köşeden köşeye keskinlik söz konusu olunca Pro serileri dışında eline su dökebilen herhangi bir prime yok. Mesela 12-25-45mm gibi üç prime taşımak yerine tek lensle aynı iş halledilebiliyor, lensin aldığı ışık miktarı ve çözme gücü yüksek olduğundan 2.8’in dezavantajı da azalıyor.
Yalnız 12-100mm benim bütçem varken hacimli diye almayıp pişman olduğum müthiş bir seyahat lensi. EM1 MK2 ile eşleştir ve tüm dünyayı gez, yanımda şu lens de olsaydı dedirtmez. O açıdan 12-40mm mükemmel bir lens olsa da 12-100’üm olsaydı sanırım ben de 12-40’a dönüp bakmazdım. Açısı daha dar olsa da benzer bir lens Fuji’de de var 16-80mm F4 ama keskin değil diyorlar. O yüzden Fuji’de de iki prime ile devam edeceğim sanırım.
burakciftci82 yazdı:Hangi prime lensleri düşünüyorsunuz hocam, sizin pen f ile önceki sete istinaden 23mm F2 ve 50mm f2 veya 56mm F1.2 müthiş olurdu bence...
poormansmoodyblues yazdı:burakciftci82 yazdı:Hangi prime lensleri düşünüyorsunuz hocam, sizin pen f ile önceki sete istinaden 23mm F2 ve 50mm f2 veya 56mm F1.2 müthiş olurdu bence...
Hocam Fuji setimi kurdum aslında ben. 35mm 1.4 ve 16mm 2.8 lens aldım. X-pro2 ile kullanıyorum, özellikle 35mm 1.4’ün kontrastı ve karakteri, bokehi çok güzel. Yalnız çekilen fotoğrafları büyüttüğümde Olympus ile arasında çözünürlük açısından çok bir fark göremedim. Sadece ISO performansı baya fark ediyor. 3200 hatta 6400 ISO’da bile denoise yapmaya gerek kalmayan fotoğraflar veriyor X Trans sensör. O açıdan aynı fiyata Pen-F alacağıma bunu aldığıma memnunum. Bir de Pen-F ve 12mm alsam bundan pahalıya gelecekti, artı su-toz koruması da olmayacaktı. X-pro2 ve 16mm lensle yağmurda bile çekim yaparken kafam rahat olacak.
burakciftci82 yazdı:Hayırlı olsun hocam, X-Pro 2 tank gibi makine valla lens seçimi de müthiş olmuş güle güle kullanın.
Pen F de 12mm F2.0 ile 12 40 Pro ayni fiyata geliyordu ve çok mantıklı değildi ama 16mm 2.8 tam fiyat performans lensi ve wr olması da cabası...
burakciftci82 yazdı:tkcn13 yazdı:Bugün bu lensi sattığım için hafif burukluk var. 5 yıldır kullanıyordum çok güzel bir objektifti. 12-100 u daha önce uygun fiyata bulup aldığım için maalesef odak aralığından dolayı 12-40 i sattım. Sıfır emsalinde hiçbir kullanım izi yoktu ona rağmen bir kaç ay ilanda kalmıştı( UV ve nd filtre üstünde 10 bin küsura gitti. Umarım bu lensi kullanan arkadaşlarımiz buraya güzel örnekler atarlar.
12-40mm Pro ve 10 Bin küsür mü
Epey ucuza gitmiş, alan kişi al sat yapmıyorsa umarım kıymetini bilir istese de bu fiyata bulamaz.
12-100mm olsa da 12-40 Pro nun yeri ayrı ya aslında 10k çok para değildi, maddi durumunuzu bilemiyorum fakat satılmayıp yedek lens olarak elde tutulsa da olurmuş, ama nasip kısmet tamamen hayırlısı buymuş.
poormansmoodyblues yazdı:burakciftci82 yazdı:Hayırlı olsun hocam, X-Pro 2 tank gibi makine valla lens seçimi de müthiş olmuş güle güle kullanın.
Pen F de 12mm F2.0 ile 12 40 Pro ayni fiyata geliyordu ve çok mantıklı değildi ama 16mm 2.8 tam fiyat performans lensi ve wr olması da cabası...
Çok teşekkürler hocam
Makine baya sağlam, sadece menülere hala tam alışamadım. Olympus bu konuda çok daha iyiydi. Bunda ise ISO/enstantane tekeri çok kullanışlı geldi. Hibrit vizör de çok iyi, bilhassa manuel fokus lensler için büyük kolaylık. Film benzetim modlarını da çok beğendim. Velvia modunda güneş altında çekilen fotoğrafların bile renkleri göz alıcı.
16mm çok fazla tercih edilen bir lens değil gördüğüm kadarıyla ama Fujicron dedikleri 23-35-50mm F2 WR serisinin en geniş açısı 23mm bile bana seyahatlerde dar gelecek gibiydi. (Antalya gezimde elimde Leica 15mm varken Laowa 7.5mm'yi neredeyse makineden çıkarmamıştım). Ken Rockwell de 16mm incelemesinde lensi bayağı bir övmüş, sıfır kondüsyonda bir tane bulunca ben de aldım. 35mm lens de hem boyut hem de fiyat olarak F2 olanına yakındı, F stop cazibesine kapıldım onda da
Olympus'ta 12mm F2 gerçekten mantıksız bir fiyata sahip. Pen serisi avuç içi kadar bir gövdede kullanılmıyorsa almanın hiçbir anlamı yok, dediğiniz gibi 12-40mm ile aynı fiyata satılıyor ikinci elde. EM10 modellerinde bile 12-40mm fazla büyük durmuyor gövdede.
tkcn13 yazdı:burakciftci82 yazdı:tkcn13 yazdı:Bugün bu lensi sattığım için hafif burukluk var. 5 yıldır kullanıyordum çok güzel bir objektifti. 12-100 u daha önce uygun fiyata bulup aldığım için maalesef odak aralığından dolayı 12-40 i sattım. Sıfır emsalinde hiçbir kullanım izi yoktu ona rağmen bir kaç ay ilanda kalmıştı( UV ve nd filtre üstünde 10 bin küsura gitti. Umarım bu lensi kullanan arkadaşlarımiz buraya güzel örnekler atarlar.
12-40mm Pro ve 10 Bin küsür mü
Epey ucuza gitmiş, alan kişi al sat yapmıyorsa umarım kıymetini bilir istese de bu fiyata bulamaz.
12-100mm olsa da 12-40 Pro nun yeri ayrı ya aslında 10k çok para değildi, maddi durumunuzu bilemiyorum fakat satılmayıp yedek lens olarak elde tutulsa da olurmuş, ama nasip kısmet tamamen hayırlısı buymuş.
Al satçi değildi. Evet kesinlikle 12-40 in yerini almaz, f2,8 lensler f4 e göre baya keskin. Maalesef onuda elimde tutacak kadar lüks değildim:). Piyasaya göre baya uyguna yazdım yine de erken alıcı çıkmadı, üstünde nd1000 ve hoya marka UV filtre vardı alan hayrını görsün. 12 mm ye gelince bu lens ne çekiyorda 12-40 fiyatına satılıyor merak ediyorum.
“Lense göre fotoğraflar” sayfasına dön
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir