Fotoğraf sanatına farklı bir bakış açısı, Kübizm !..

"Düşünen adam" bölümünde "ADAM" cinsiyet belirtici tanım olarak kullanılmamıştır ! Öncelike bunu belirteyim. Bu bölümde her alanda, her konuda başlık açıp soru, düşünce, hayal, masal ne gelir ise paylaşabilirsiniz. Konu sınırlaması olmayan sınırsız bölüm diyelim... Tabi bu demek değildir ki toplum, ahlak, kişi hakları konusunda da fütursuzca konu açılabilsin :) Seviyeyi koruyalım, her şeyi konuşalım.

Moderatörler: biunlu, Esat Sanlav

Kullanıcı avatarı
ciddibiri
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 9050
Kayıt: Pzt Nis 06, 2015 6:57 pm
İletişim:

Fotoğraf sanatına farklı bir bakış açısı, Kübizm !..

Mesajgönderen ciddibiri » Prş Eyl 28, 2017 8:41 pm

Yok canım o kadar da değil tabi sadece çağrışım olması açısından "Kübizm" dedim.

Fotoğrafçılık özgür bir çalışma alanı değildir belki de !!!
E öyle ya kaç tane altın kural var ? 1 :) Bir de altın saat. Bir sürü kanun hükmünde kararnamesi var kanunlarının ötesinde. Dolayısı ile votraf eleştirmeni veya jürisi de bu ezberlenmiş kalıplar dahilinde eşeltirisini yapar veya işte jüri ise o gözle bakar fotoğrafa. Aslında hani "ezbere dayalı eğitim sistemi" iyi değil diye yıllardır söylerler ya, işte onu biz ille de ilköğretimde falan tesiri altına kalmıyoruz ki ? Hep öyle hayat. Sen eğer ki bana ne bu sürünün kuralları, ben kendi tarzımı yapacam "kübik" eserler ortaya koycam desen "Ne lan bu resim mi" falan diyecektir büyük çoğunluk.

Kübizm :
20. yüzyıl başlarında ortaya çıkmıştır. Kübizm terimi I. Dünya Savaşı'ndan önceki yıllarda Paris'te gelişen bir resim akımını belirtir. O dönemde Avrupa'da biçimlenmekte olan modern sanatın ışığın geçici etkilerini resmetmek olan izlenimcilerden hoşnut olmayan bir genç ressamlar kuşağı yetişiyordu; bunlar, Matisse'in çevresinde toplanmış olan fovların çok renkli resim sanatından da hoşlanmıyorlardı. Kübist sanatçılara göre dış dünyanın nesneleri sadece göründükleri yanıyla değil görünmeyen tüm yanları ile ele alınmalıydı. Empresyonizm'e egemen olan görme duygusu yerine, Kübist' ler aklın başatlığına dayanan aklın gücünü ortaya koymak istiyorlardı.Tablolarını sağlam temellere oturtmak istiyor ve bu konuda ressam Paul Cezanne'ın izinden gidiyorlardı. Nitekim bu ressamlar, Cezanne'dan, onun son Provence manzaralarından ve natürmortlarından esinlenecekler, bundan da kübizm doğacaktı.

Manifestosu yazan Apollinaire, bir taklit sanat değil tasarım sanatı olduğunu söyler.

Haa hadi bakalım taklit sanatını bırak da kendi tasarım sanatını yap !.. Sonra ödülleri topla bu FAT32 formatlı kafalardan ;)
INSTAGRAM : https://www.instagram.com/ciddiyibiri/ - flickr adresimiz - https://www.flickr.com/groups/m43turkiye/ - flickr kullanımına dair faydalı bilgiler - viewtopic.php?f=10&t=32 - Kişisel flickr : https://flickrock.com/ciddi - B L O G U M http://fotoptik.blogspot.com
-
Ekipmanlarım : E-P5 , OM-D E-M10 - 14-42mm. R II, 14-150 II, 25mm. F1.8, 60mm. F2.8 makro (Vivitar 75-205mm. tele, Olympus OM 50mm. F1.8, Carl Zeiss Jena 135mm. F3.5, Helios 44M-6 58mm. F2.0)
-
Tamrac Velocity 5766 çanta , Transcend TS RDF8K USB3.0 kart okuyucu, Sandisk SDHC UHS-I 45mb/s kart , Manfrotto PIXI mini tripod

“Düşünen insan” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

cron