1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Fotoğraf sanatına farklı bir bakış açısı, Kübizm !..

Gönderilme zamanı: Prş Eyl 28, 2017 8:41 pm
gönderen ciddibiri
Yok canım o kadar da değil tabi sadece çağrışım olması açısından "Kübizm" dedim.

Fotoğrafçılık özgür bir çalışma alanı değildir belki de !!!
E öyle ya kaç tane altın kural var ? 1 :) Bir de altın saat. Bir sürü kanun hükmünde kararnamesi var kanunlarının ötesinde. Dolayısı ile votraf eleştirmeni veya jürisi de bu ezberlenmiş kalıplar dahilinde eşeltirisini yapar veya işte jüri ise o gözle bakar fotoğrafa. Aslında hani "ezbere dayalı eğitim sistemi" iyi değil diye yıllardır söylerler ya, işte onu biz ille de ilköğretimde falan tesiri altına kalmıyoruz ki ? Hep öyle hayat. Sen eğer ki bana ne bu sürünün kuralları, ben kendi tarzımı yapacam "kübik" eserler ortaya koycam desen "Ne lan bu resim mi" falan diyecektir büyük çoğunluk.

Kübizm :
20. yüzyıl başlarında ortaya çıkmıştır. Kübizm terimi I. Dünya Savaşı'ndan önceki yıllarda Paris'te gelişen bir resim akımını belirtir. O dönemde Avrupa'da biçimlenmekte olan modern sanatın ışığın geçici etkilerini resmetmek olan izlenimcilerden hoşnut olmayan bir genç ressamlar kuşağı yetişiyordu; bunlar, Matisse'in çevresinde toplanmış olan fovların çok renkli resim sanatından da hoşlanmıyorlardı. Kübist sanatçılara göre dış dünyanın nesneleri sadece göründükleri yanıyla değil görünmeyen tüm yanları ile ele alınmalıydı. Empresyonizm'e egemen olan görme duygusu yerine, Kübist' ler aklın başatlığına dayanan aklın gücünü ortaya koymak istiyorlardı.Tablolarını sağlam temellere oturtmak istiyor ve bu konuda ressam Paul Cezanne'ın izinden gidiyorlardı. Nitekim bu ressamlar, Cezanne'dan, onun son Provence manzaralarından ve natürmortlarından esinlenecekler, bundan da kübizm doğacaktı.

Manifestosu yazan Apollinaire, bir taklit sanat değil tasarım sanatı olduğunu söyler.

Haa hadi bakalım taklit sanatını bırak da kendi tasarım sanatını yap !.. Sonra ödülleri topla bu FAT32 formatlı kafalardan ;)