Think Tank Retrospective 5 İnceleme

Moderatörler: biunlu, Esat Sanlav, Ubeyd

Kullanıcı avatarı
poormansmoodyblues
Sağlam Üye
Mesajlar: 750
Kayıt: Cum Kas 03, 2017 12:18 pm
Konum: İzmir

Think Tank Retrospective 5 İnceleme

Mesajgönderen poormansmoodyblues » Çrş Ara 12, 2018 2:41 pm

Fotografium'un Outlet indirimi sağolsun bayadır aklımda olan Retro 5'i alabilmem için fırsat oldu. Hatta şimdi baktım indirimli fiyatıyla hala stokta var yazıyor, almayı düşünenler varsa diye:

https://fotografium.com/urun/thinktank- ... uz-cantasi

Aslında daha ilk gün incelemesi olacak bu, dışarıda çıkıp kullanmadım, ekipmanımı anca yerleştirdim. Birinin ilgisini çekerse hazır hala indirimdeyken ufak bir bilgilendirme olabilmesi için bir ön inceleme diyebiliriz buna. Zamanla eklemeler yapacağım.

Çanta bugün öğlen elime geçti. Kargoyu elime alınca ilk izlenim biraz korkutucu oldu çünkü kargoyu sardıkları standart paket dışında çantanın herhangi bir ambalajı yok. Yani o balonlu naylon ambalajda bir yırtık olsa (benimkinde vardı) çantanın bir bölümünün zarar görmesi mümkün. Aslında ince de olsa şeffaf bir ambalajı olsa fena olmazdı ama yokmuş. Neyse ki çanta sağlamdı, bir tarafında sökük, leke vs yok, yani korktuğum olmadı.

Retrospective'lere bakarken en ufağı olan bu 5 modeli bile biraz büyük geliyordu. Hatta dün viewtopic.php?f=22&t=3731#p30233 şurada içine Pixi Evo'yu bile sığdırabileceğimden bahsetmiştim şakayla karışık. Fakat elime geçince gördüm ki Pixi Evo'nun sığabileceği kadar büyük değil. Aslında bu daha iyi çünkü onun sığabileceği kadar büyüyünce (Retro 7 ve 10 modellerine sığar muhtemelen) bu sefer de bizimki gibi kompakt bir sistemi taşımak için gereksiz büyük olacak sanki çanta. Retro 5 ise bence ideal büyüklükte; gövdenin üzerinde 1 lens + 2 lens + çeşitli ıvır zıvırlarla gezenler için konuşuyorum. Şimdi fotoğrafları koyayım, onlar üzerinden bahsedeyim:

Dışarıdan görünüşü şu:
Resim

Hacmini aşağı yukarı anlayabilmeniz için dolu çantanın üstten görünüşü:
Resim

Burada ne nerede diye ufak bir araya gireyim. Üstteki ses işareti olan yer cırt cırtlarını devreye alıp devre dışı bırakmak için. Sokakta her an fotoğrafa hazır olmak istediğinizde cırt cırtları birbirine yapıştırıp çantayı sessiz hale getiriyorsunuz, kapağı açıp kaparken ses çıkmıyor. Onun dışındaki zamanlarda cırt cırtlar çantanın ağzını güvenli bir şekilde kapatıyor.
Resim

Bu fotoğrafta görebileceğiniz üzere E-M10MarkII ve üzerinde Pana Leica 25mm 1.4 üzerindeki parasoleyiyle birlikte tam ortada. Solda Olympus 12-50mm, sağda ise Olympus 40-150 f4-5.6 var. Onun önünde dışta kalan göze 250 sayfa civarında bir kitap ve sonraki fotoğraflarda görebileceğiniz yağmurluğu koydum. Makinanın üst kısmında kalan fermuarlı göze yedek bataryaları koydum ama aslında oldukça geniş bir göz. Bir not defteri, cep telefonu, çüzdan gibi şeyleri rahatlıkla alabilecek büyüklükte.
Resim

Bu da üstteki fotoğrafın boş hali.Yandaki gözler cırt cırtlı olduğundan istediğiniz şekilde söküp ekipmanınıza göre ayarlayabiliyorsunuz. Hatta alt kısmında kalan destekler bile cırt cırtlı ve onlar da sökülebiliyor ama o zaman çantanın alt kısmı biraz ince kalıyor, bence onları çıkarmaya hiç gerek yok.
Resim

Üstteki fotoğraftakilere ek paketten üç tane daha destek çıkıyor (yine cırt cırtlı), isterseniz bunları da takarak çantayı iyice modüler hale getirebilirsiniz. Yanlarına boyut için referans bir obje koymayı unutmuşum ama üstteki fotoğrafta çantadaki desteklere göre daha az derin kalıyor bunlar. Yani kısa kenarları çantanın içinde yer alanlara göre daha kısa. Diyelim 17mm gibi, 12mm gibi iyice ufak lensleriniz vardır, üstteki destekleri söküp bunları yapıştırırsınız, lensleriniz derin gözlerin içinde gözden kaybolmaz:
Resim

Bu da 4. ve 5. fotoğrafta altta kalan göz kısmı. Çantanın güzelliklerinden biri burası çünkü bu ufak gibi görünen yer bir sürü irili ufaklı gözle dolu. Ben buraya bir paket ıslak mendil, telefonun şarj aletini (powerbank de olabilir), Gratis'te satılan lens temizleme bezlerinden iki tane koydum. daha başka şeyler koyabileceğiniz ufak gözler de var, ister para koyun, ister kart, ister kalem. Aynı zamanda iple çantaya bağlı bir anahtarlık tutucu da var bu gözlerde, anahtarlığınızı tutturup buna koyabilirsiniz. İpi de çok kısa olmadığından kapınızı açmak istediğinizde anahtarlığı oradan çıkarmanıza bile gerek kalmayabilir. Bu arada kalem dedim ama çantamda kalem taşımaktan hep kaçınmışımdır, mürekkebinin akmasından korkarım ama siz koyabilirsiniz.
Resim

Bu da çantanın yağmurluğu. Önceki çantamın da yağmurluğu vardı ama yağmurlu havada şunu takayım da çıkayım diye düşünmedim hiç, yalnız olur da kullanmanız gerekirse güzel, kullanışlı bir şey. Yanındaki ip gibi şey de çantanın içindeki gözlerden birine tutturulabiliyor. Bense kitaba destek olsun da kapağı deforme olmasın diye kitap koyduğum göze koydum, 4. fotoğrafta görebileceğiniz gibi.
Resim

Son fotoğraf da çantanın içte kalan kısmının görünüşü. Orada da fermuarlı bir göz var. İçine işyeri kartım, işyeri dolap anahtarımı koydum ama istenirse cüzdan, telefon, ev anahtarı koymak da mümkün, geniş bir cep. Erişimin en kolay olduğu göz bu olduğundan en sık kullanılan aksesuarların konulacağı göz bu gibi. Ayrıca buradaki deri ThinkTank logosu da ayrıca şık bir görünüm vermiş bence.
Resim

Sonuç; bence çok şık, çok işlevsel ve malzeme kalitesi gerçekten çok iyi bir çanta. daniska'nın yukarıda linkini attığım konuda yaptığı "tam hayal ettiğim gibi" yorumu benim için de geçerli diyebilirim, bundan daha iyi olmasını zaten beklemiyordum. Dolu hali tombul gelebilir ama içindeki ekipmanı çıkarıp boş hale getirince dar görünümlü bir postacı çantasına dönüşüyor. Yani içindeki destek gözlerini söküp okul çantası, iş çantası niyetiyle kullanıma bile uygun.

Ayrıca herkes Pinestone yani kum rengini öneriyor ama ben bu Blue Slate rengini de çok beğendim. Kıyafetlerimin genel renkleriyle uyumlu oldu. İşe gidip gelirken giydiğim kıyafetlerle, kabanımla Pinestone sırıtacaktı belki de. O yüzden "acaba sonradan keşke Pinestone alsaydım diye hayıflanır mıyım" şüphesi rafa kalktı. Boyanmaz, lekelenmezse belki de ömürlük kullanabileceğim bir çantam oldu. Bu vesileyle Fotografium indirimini bizimle paylaşan Erhan Bey'e tekrar teşekkür ederim :)
En son poormansmoodyblues tarafından Çrş Şub 13, 2019 10:26 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
yldrm
Üye
Mesajlar: 88
Kayıt: Prş Eyl 27, 2018 10:29 pm
Konum: ANTALYA

Re: Think Tank Retrospective 5

Mesajgönderen yldrm » Çrş Ara 12, 2018 4:20 pm

Elinize sağlık. Çok güzel bir bilgilendirme. İnsanın canı çekiyor. Bende yeni think thank mirrorless 10 almıştım. Bu yüzden kendimi zor tutuyorum. Gerçi sizin kadar lensim yok. Kit lens ve bugün sipariş verdiğim 17 mm lensim olacak. Şimdilik başka düşünmüyorum. Bunlara yeter benim çanta. Ben de Erhan bey e çok teşekkür ediyorum. 17 mm yi bu kampanyadan aldım.
Olympus OMD EM10 Mark II - Silver
M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑42mm 1:3.5‑5.6 EZ Pancake
M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8
Tripod: Manfrotto Pixi Evo
SD Card : Sandisk Extreme Pro 64 gb
Çanta: Think Tank Mirrorless Mover 10

Kullanıcı avatarı
poormansmoodyblues
Sağlam Üye
Mesajlar: 750
Kayıt: Cum Kas 03, 2017 12:18 pm
Konum: İzmir

Re: Think Tank Retrospective 5

Mesajgönderen poormansmoodyblues » Çrş Ara 12, 2018 4:59 pm

Teşekkür ederim. Sizin de lensiniz hayırlı olsun. 250 TL geri ödemenizi almayı da unutmayın. Bu arada 14-42 Pancake ve 17mm gerçekten küçük lensler, bunlar için Mirrorless Mover 10 size tam yeterli gelecektir. O da çok kaliteli ve güzel.

Aslında benim setim de kalabalık değil, toplamda 5 lensim var ama 2 tanesi manuel ve bunları artık taşımıyorum. Taşısam girer ama atıyorum yağmurluğunu, kitabı falan çıkartıp hacmen yer açmam gerekir, o lensleri artık pek kullanmayacağım için gerek yok buna. 3 lensle gezen biri için Retro 5 bence uygun boyutlarda.

daniska
Müdavim Üye
Mesajlar: 430
Kayıt: Pzt Şub 20, 2017 11:04 am
Konum: Izmir
İletişim:

Re: Think Tank Retrospective 5

Mesajgönderen daniska » Çrş Ara 12, 2018 5:29 pm

çok güzel bir inceleme olmuş, bende en kısa zamanda vakit yaratıp 10 modeli için kısa bir inceleme yapayım. almadan önce çok aradığımız yazılar bunlar.

kalite konusunda gerçekten adamlar yapmış diyorum, küçük sırt çantam da var thinktank ama bu ondan çok daha kaliteli

Dijital:Olympus OM-D E-M5 Mark II, Lumix DMC-FT4.
Panasonic 8mm f/3.5, Panasonic G X PZ 45-175mm f4.0-5.6.
Olympus 17mm f/1.8, Olympus 45mm f/1.8.

Analog: Olympus OM-4 Ti Titanium Champagne, Nikon F75, Pentax MZ-5.
Oly Auto-W 28mm f/2.8, Oly Auto-S 50mm f/1.4, Oly Auto-T 135mm f/2.8.
Helios 81H 53mm f/2.0, Nikon 50mm 1.4D, SMC Pentax-FA 28-70mm f/4 AL.

Aksesuar: Oly HLD-8G Grip, Olympus CSS-S104L Askı.
Manfrotto 785B, Slik Mini Pro II, Tenba DNA 8, Lowepro Photo Hatchback 22L

flickr

Instagram

Kullanıcı avatarı
biunlu
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 2279
Kayıt: Çrş Şub 08, 2017 9:56 pm
Konum: Denizli-Aydın
İletişim:

Re: Think Tank Retrospective 5

Mesajgönderen biunlu » Çrş Ara 12, 2018 7:06 pm

Harika bir inceleme olmuş. Bende gara cuma indirimi olmasa think tank Speed Changer v2 almaz ve kıyar paraya bu çatayı alırdım. O kadar beğendim.

Ama think tank ürünleri beğenilmeyecek gibi değil bildiğin kalite akıyor çantalardan :)
Şimdilik Speed Changer v2 çantama evde bulduğum bir askıyı da taktım, rahatım.

Renge doğru karar vermişsiniz bence. Kum rengi tekstil ürünü çantalar kaçarı yok kot pantolonlar yüzünden boyanıyor. Bu çanta ile o sıkıntıyı yaşamazsınız.

@yldrm objektifiniz hayırlı olsun. Think tank size fazlasıyla yetecek hatta büyük bile gelecek :) Bende 17mm ile bu çantayı kullanıyorum ve neredeyse çantanın yarısı boş. Çanta bölmesinden birini iyice yana yapıştırdım. Yandan gelecek darbelere karşı koruyorum. Geri kalan alanı ikiye böldüm güneş gözlüğü powerbank vb taşıyorum.

Edit: Ben speed changer aldınız sanmıştım.
Olympus OMD EM10 Mark II - Silver
M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40 mm 1:2.8 PRO
M.ZUIKO DIGITAL ED 45mm F1.8
M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 Macro Lens

Tripod: Manfrotto Pixi Evo
Çanta: LOWEPRO SLINGSHOT 200 AW
Flaş: Godox tt350o /
Manueller: Olympus 50mm f/1.8 OM Zuiko
flickrr / 500px
web adresim:
https://ilkelifoto.wordpress.com/

Kullanıcı avatarı
DrOpMaN
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 4063
Kayıt: Prş Mar 09, 2017 9:19 pm
Konum: Düzce
İletişim:

Re: Think Tank Retrospective 5

Mesajgönderen DrOpMaN » Çrş Ara 12, 2018 8:26 pm

İnceleme için teşekkürler; bu tip değerlendirmeler fikir vermesi açısından çok yararlı oluyor.
İyimser, Güleryüzlü, Sokulgan, Uyumlu, Özgürlükçü, Dürüst, Güvenilir, Disiplin sevmez, Araştırıcı, İyi konuşmacı, Sıcak kanlı, Ateşli, Becerikli
Flickr: https://www.flickr.com/photos/55958650@N07/
İlanlarım: https://www.sahibinden.com/arama?userId ... K2OiRccGYA

Kullanıcı avatarı
poormansmoodyblues
Sağlam Üye
Mesajlar: 750
Kayıt: Cum Kas 03, 2017 12:18 pm
Konum: İzmir

Re: Think Tank Retrospective 5

Mesajgönderen poormansmoodyblues » Çrş Ara 12, 2018 10:00 pm

Hepinize güzel yorumlarınız için teşekkürler, aydınlatıcı olduysa ne mutlu :)

Kullanıcı avatarı
yldrm
Üye
Mesajlar: 88
Kayıt: Prş Eyl 27, 2018 10:29 pm
Konum: ANTALYA

Re: Think Tank Retrospective 5

Mesajgönderen yldrm » Çrş Ara 12, 2018 10:24 pm

poormansmoodyblues yazdı:Teşekkür ederim. Sizin de lensiniz hayırlı olsun. 250 TL geri ödemenizi almayı da unutmayın. Bu arada 14-42 Pancake ve 17mm gerçekten küçük lensler, bunlar için Mirrorless Mover 10 size tam yeterli gelecektir. O da çok kaliteli ve güzel.

Aslında benim setim de kalabalık değil, toplamda 5 lensim var ama 2 tanesi manuel ve bunları artık taşımıyorum. Taşısam girer ama atıyorum yağmurluğunu, kitabı falan çıkartıp hacmen yer açmam gerekir, o lensleri artık pek kullanmayacağım için gerek yok buna. 3 lensle gezen biri için Retro 5 bence uygun boyutlarda.


Çok teşekkürler. Ben küçük olmasını özellikle istedim ve şu anda tam istediğim gibi. 2 küçük lens ve makine ile süper oluyor. Pixi evo 2 yi de şöyle askıya sıkıştırıyorum. İşimi görüyor.
Olympus OMD EM10 Mark II - Silver
M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑42mm 1:3.5‑5.6 EZ Pancake
M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8
Tripod: Manfrotto Pixi Evo
SD Card : Sandisk Extreme Pro 64 gb
Çanta: Think Tank Mirrorless Mover 10

Kullanıcı avatarı
yldrm
Üye
Mesajlar: 88
Kayıt: Prş Eyl 27, 2018 10:29 pm
Konum: ANTALYA

Re: Think Tank Retrospective 5

Mesajgönderen yldrm » Çrş Ara 12, 2018 10:28 pm

biunlu yazdı:Harika bir inceleme olmuş. Bende gara cuma indirimi olmasa think tank Speed Changer v2 almaz ve kıyar paraya bu çatayı alırdım. O kadar beğendim.

Ama think tank ürünleri beğenilmeyecek gibi değil bildiğin kalite akıyor çantalardan :)
Şimdilik Speed Changer v2 çantama evde bulduğum bir askıyı da taktım, rahatım.

Renge doğru karar vermişsiniz bence. Kum rengi tekstil ürünü çantalar kaçarı yok kot pantolonlar yüzünden boyanıyor. Bu çanta ile o sıkıntıyı yaşamazsınız.

@yldrm objektifiniz hayırlı olsun. Think tank size fazlasıyla yetecek hatta büyük bile gelecek :) Bende 17mm ile bu çantayı kullanıyorum ve neredeyse çantanın yarısı boş. Çanta bölmesinden birini iyice yana yapıştırdım. Yandan gelecek darbelere karşı koruyorum. Geri kalan alanı ikiye böldüm güneş gözlüğü powerbank vb taşıyorum.

Edit: Ben speed changer aldınız sanmıştım.



teşekkürler Bedri hocam. Yarın gelir inşallah. Çok merak ediyorum. Yeni lens ile neler çekmeli ? şimdiden düşünüyorum :) Daha çok Antalya da kaleiçi sokak fotoğrafları çekmeyi düşünüyorum. Havaların iyileşmesini dört gözle bekliyorum.
Olympus OMD EM10 Mark II - Silver
M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑42mm 1:3.5‑5.6 EZ Pancake
M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8
Tripod: Manfrotto Pixi Evo
SD Card : Sandisk Extreme Pro 64 gb
Çanta: Think Tank Mirrorless Mover 10

Kullanıcı avatarı
REİS
Müdavim Üye
Mesajlar: 486
Kayıt: Cmt Nis 11, 2015 6:29 pm
Konum: Kayseri

Re: Think Tank Retrospective 5 İnceleme

Mesajgönderen REİS » Çrş Mar 06, 2019 6:07 pm

Think Tank çantaların hepsi kaliteli.Ben de birkaç modelini kullandım. Retrospectiv 5, 10 ve 7 yi kullandım.
Çok fazla küçük cep olması başlangıçta insanı sevindiriyor, fakat sonra özellikle küçük şeyleri arayıp bulamıyorsunuz.
Retrospectiv modellerinde kullanılan kumaş, omuz askısı yapısı v.s çantayı biraz ağırlaştırıyor. Bu önceleri çok önemsenmiyor.Fakat uzun fotoğraf yürüyüşlerinde çanta omuzunuzda bir ton taşıyormuşsuz gibi bir etki bırakıyor.
Dış ceplerine filtre kutusu v.s gibi sert şeyler koymamaya dikkat edin. Zaten grunge retro yapısı dolayısıyla kumaş eskimiş görünüm vermeye can atıyor. Sert cisimlerin olduğu yerler iz yapmaya başlıyor.
Ekipmana ulaşmak cırtlı kapak sayesinde çok kolay oluyor.
Ben belki 15 kadar çanta değiştirmiş olabilirim. Hepsini elden çıkardım ama bu retrospectiv 5 e kıyamıyorum.
Tenba DNA 8 de retro 5 büyüklüğünde ama daha hafif. Kalite olarak da iyi. Düşünen arkadaşlar bunu da değerlendirebilirler.
Fujifilm X-T4
XF 16mmF1.4, XF 23mm f/2, XF 35mm f/2,, XF 90mm f/2
XF 10-24mm f/4, XF 18-55 f/2.8-4, XF 55-200 f/3,5-4.8



http://www.flickr.com/photos/yildizkan


“Tripod, Çanta, Filtre incelemeleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

cron