Zaten tee 35 sene evvel "Batman Batı Raman dağında bilmem kaç metre derinlikte petrol bulunmuştur ve çıkartılmaktadır" diye derste okumuştuk. Sonra bizzat gidip görmüşlüğüm var. "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı" Şirketi tarafından çıkartılır ki ismine de dikkat ediniz. Batman'da bizzat T.P.A.O'da 1.5 ay bulundum.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı veya TP, 1954 yılında Türkiye'de petrol arama üretim ve dağıtım işlerinin devlet eliyle yapılması amacıyla kurulan hidrokarbon arama ve üretim şirketidir.
-
Ben çocuktum İstinye koyunda 3-4 tane gemisi vardı. Tabi her zaman hepsi orada durmazdı bunların. Bazen günlerce göremezdik. O aralar tabi işte ilk-ortaokul yıllrı. Hemen her gün oralardayız, yani takip ediyorsun ister istemez. Arar, Bulur, Görür ve Gezer. Ben çocukken bu "ARAR" a defalarca çıkmışımdır iskelede iken.
-
Eti Maden İşletmeleri vardı !.. Hiç mi duymadınız Allah aşkına !!!
Etibank, artık faaliyet göstermeyen bir bankadır. 1935 yılında kurulup 2001 yılında kapatılmıştır.
14 Haziran 1935 tarihinde, Atatürk'ün direktifi ile Türkiye'nin yeraltı kaynaklarını işletmek ve değerlendirmek üzere, sanayinin ihtiyacı olan madenleri, endüstriyel hammaddeleri, enerjiyi üretmek ve bu işlerin yapılması için gerekli sermayenin toplanacağı her türlü bankacılık işlemini yapması için kuruldu.
Çocukken bir ara kablolardaki bakırın kilosu bilmem kaç lira diye birilerinden duymuştuk da merak etmiştik "Bu bakır ne, altın gibi bir şey mi" ve biraz araştırınca bu maden nerden çıkar, kim çıkartır vb. bilgilerini ders kitaplarımızda, zamanın atlaslarında fotoğraflarıyla falan öğrenmiştik.
-
Gözünün önünde madenler konusunda bir sürü apaçık gerçek var iken bir arızaya inanıyorsa birileri ona inanmak denmez. Onlarınki kasıtlı bir amaç uğruna yanlışa katılmaktır. Bu kadar da mı okumadı bunlara inanlar. Yani ilk+ortaokul bilgisi muhakkak bu lozan-maden yalanına inanmamak için yeterli. Ha okumadınsa bile bu yalanın yayıldığı günümüzde doğrusu ne diye bulmak da çok kolay. Bugün artık cep teller ile bile internette herşeyi aratıp bulabiliyorsunuz.
Buyrun biraz doğru bilgi. Hani madem şartlar el vermedi bugüne kadar doğru bilgiye ulaşamadınız !.. İşte size imkan, fırsat.