ciddibiri yazdı:Siz bu işi çok güzel yapıyorsunuz ! Bunları nasıl böyle çekiyorsunuz ? Bize biraz ders verin. Bende de ufak tefek oyuncaklar var. Arada bir evde çekmeyi deniyorum. Burada ışıklandırma tekniği fark yaratıyor sanırım.
Çok teşekkürler

Estağfurullah ders vermek ne demek, ben sadece kendi yaptıklarımı paylaşayım

Evet haklısınız ışıklandırma en önemli konu sanırım. Örneğin Freddy arkadaşı harici tepe flaşının ışığını tavandan sektirerek çektim. Aslında bu figürler çok büyük değil 15-20cm arasında genelde. Doğru açıdan doğru ışıkla çekildiğinde gerçekten büyüklermiş gibi oluyor. Fotoğrafları kendilerinden güzel oluyor

Ben flash ile çekerken bile tripod kullanmaya çalışıyorum ve hassas manuel netleme yapıyorum. Eğer flaş kullanmayacaksanız tripod kullanmanızı kesin tavsiye ederim. Ev ortamında ister doğal ışık ister yapay ışık olsun tripodsuz zor olur. Gündüz çekecekseniz camdan gelen güneşten faydalanabilirsiniz. Arka planın sade olmasına dikkat edin mutlaka, akşam ise akşam güçlü bir ampulden yararlanabilirsiniz. Makinenin kendi dahili flaşı fazla sert bir ışık verdiği için genelde tercih edilmez.