Maddelern hepsi tamam da ama zaten bir fotografcı olabilmek için o maddelerin hepsi şart değil. Benim takıldığım nokta Hepiniz Ermenisiniz Hepiniz Piçsiniz diye slogan atan bir geniş kesim varken Ara Güler Ermeni kimliği sayesinde bu kadar popüler oldu söyleminiz çok sorunlu. Irkçılar için muazzam bir mühimmat olarak kullanılabilir bir malzeme. Ben mesela bir faşist olsam aha bak Erhan Meço da benim gibi düşünüyor diye sizi örnek gösterirdim girdiğim tartışmalarda Ara Güler hakkındaki.
Ayrıca Ara Güler sadece belgesel fotogrfçı değildi ki. Adam Işığı da çok iyi kullanan birisiymiş. Yani karşısına birilerini dikip sağdan soldan birkaç açıdan fotograf çekip aralarından en güzelini seçip fotograf dememiş. Sokaklarda, kayıklarda, camilerde,orda burda anlık yaşanan sahneleri doğru zamanda doğru yerde olarak ama ışığı kullanmayı bilerek görüntülemiş. Keşfettiği antik kentin fotograflarını biz çekseydik sizce bu kadar etki uyandırır mıydı? o fotogrfları o açılardan eldeki sınırlı sayıdaki makina,lens ve film ile o kadar başarılı anlatabilir miydik ? Kendi adıma hayır diyorum. Sizi bilemem. Ve yukardaki maddelerden yola çıkarsak dünyanın en iyi fotografcısı dünyadaki en pahalı fotograf ekipmanlarına sahip olan kişidir demeliyiz...